Winter dec 010B.jpg
Lieveren 2.jpg
Lieveren 001B.jpg

Dorpsbelangen

Lieveren heeft naast de vele verenigingen die het dorp rijk is een eigen Vereniging Dorpsbelangen, waarvan (oud)inwoners lid kunnen worden. Dorpsbelangen Lieveren zet zich in voor haar inwoners, indien daar aanleiding voor is - en is het aanspreekpunt voor instanties als de gemeente.

De thema’s waar Dorpsbelangen zich sterk voor maakt, betreffen vooral verkeer, groen en water. Zo is het fietspad tussen Lieveren en Roden gerealiseerd na jarenlange inzet van Dorpsbelangen Lieveren. En zijn er, in samenspraak met gemeente en het waterschap, belangrijke verbeteringen aangebracht in de afwatering in verband met structurele wateroverlast. Een bijzonder hoogtepunt was de realisatie van het dorpsommetje Rond Om Lieveren in 2011.

dorp lieveren 022B dorp lieveren 024B dorp lieveren 007B evt. panorama

Verder beheert Dorpsbelangen het speelveld in het centrum van Lieveren, dat behalve het startpunt van het dorpsommetje en de woonplaats van de familie ooievaar, vooral ook een belangrijke ontmoetingsplaats is voor Lieversen. De jeugd speelt er een partijtje voetbal en er vinden activiteiten plaats, zoals een tentenfeest, barbecue of RingSpelen ter ere van de familie ooievaar.

Eenmaal per jaar is er een algemene ledenvergadering voor de inwoners. Voor vragen kunt u te allen tijde contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.